Nathaliefli

VERDENS BESTE VANILJEBOLLER

Fastelavens, morsdag eller bare en vanlig søndag (eller tirsdag!).
Uansett hva anledninger er så er disse vaniljebollene den perfekte kosen å lage uansett om du skal spise de alene eller i selskap med andre.

OPPSKRIFT:

Du trenger:

50 gr gjær
75 gram smør
1/2 liter melk
1 dl sirup
11 dl hvetemel

Muffinsformer
Litt smør og sukker til pensling

BILDE

Du gjør:
Smelt smøret og kjøl det så ned til ca romtemperatur.
Bland smør, melk og gjær i en bolle.
Tilsett sirupen og bland det godt sammen.

Sikt inn hvetemelet litt og litt, elt godt underveis.
Om maskin, lav hastighet i et par minutter.

La deigen heve i 40-60 minutter, eller til nesten dobbel størrelse.

Del deigen i to, og kjevl ut en del av gangen til ca en halv til en cm tykkelse.
Bruk en kniv eller en deigdeler og del deigen i firkanter, det skal bli ca. 40
boller av en hel deig.

Legg en liten spiseskje med vaniljekrem på hver firkant, brett deigen inn over kremen og snurp de litt.
(Tenk dumplings!) Sett med sømmen ned i en muffinsform.

Så kan du velge å enten pensle med smør og drysse sukker, eller som jeg gjør dypper i smør og dypper i sukker. Mmm!

Fordel bollene på brett i muffinsformene og stek de på 230/250 grader i 7-8 minutter.

OBS! Vent med å spise til litt avkjølt, supervarm vaniljekrem!

Mmm! Håper denne oppskriften faller i smak og at du får en koselig kveld!

♡ Nathalie

Del innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!