Nathaliefli

3 RANDOM 17.MAI TIPS

Jeg ELSKER 17.Mai, sånn virkelig, virkelig elsker! Så den neste uken vil jeg dele en haug med forskjellige 17.Mai tips her inne, på snapchat (trykk her – nathaliefli) og Instagram (trykk her – nathaliefli).
Noen tips er litt random, så starter med et random 17. Mai tips innlegg:

Bilde fra 17.Mai 2021 – I lockdown hjemme.

1. ALTERNATIVE ANTREKK:

Kanskje man ikke har bunad/festdrakt eller man bare ikke rekker rundt til det et år (eller den er blitt for stor, for liten, for lang, for kort) om man står plutselig der noen dager før 17. Mai og tenker «Hva gjør jeg?».

Jeg har noen 17.Mai tips til alternative antrekksløsninger som jeg selv har brukt i forbindelse med 17. Mai:

  • Bunadssølje eller bunadssølv sammen med et ellers enkelt antrekk gjør mye utav seg,
    jeg har selv gjentatte ganger brukt dette som alternativ på 17.Mai og andre anledninger der bunad hadde vært aktuelt eller tradisjonsrike antrekk passer bra. Som for eksempel opp mot jul.
    Bare bruk sølv, sølje, øreringer etc. til en bluse eller kjole!
17.Mai 2023 – Sølje på bluse, med sort bukse. Gjør mye med lite! (Obs beklager for skittent speil, det stod ute i månedsvis!)
  • Bruk sminke, neglelakk og detaljer i rødt, hvitt, blått for å lage et lekent antrekk til feiringen.
    Jeg er fan av å bruke neglelakk og øyenskygge for å lage litt ekstra POW på et enkelt antrekk til mange anledninger, 17. Mai også!
Bilder fra 17.Mai 2022, da passet ikke bunaden og det var uansett sol og varme! Så da kombinerte jeg enkel hvit tee og blått skjørt med røde negler og rød øyenskygge.
  • Lek deg og gå for akkurat det du vil! Altså det finnes oppriktig nok regler i livet, så hva klær man går med trenger ikke ha regler – gå med noen du føler deg digg og fin i, kombiner fargene DU vil og slå deg løs med gøyale detaljer som gir deg glede! La fantasien vinne! Det er en festdag og man skal være glad og ha det gøy!

2. LITT UNDERHOLDNING:

I flere år var vi jo i lockdown, og første «skikkelige» 17. Maien vår etter var det dårlig vær, så da laget jeg noen innendørs leker til vår feiring som jeg også ha lagt ut i nettbutikken min, synes selv de er et veldig godt tips til både feiring med barn og feiring uten.

Jeg har laget en «familievennlig» variant, som passer best for feiringer med barn. Perfekt underholdning for kids som venter på at de voksne skal spise eller litt ekstra gøy om det regner på dagen og man er mer inne enn ute. Den familievennlige varianter finner du ved å trykke her.

Også har jeg laget en variant som passer litt bedre om man skal ha en voksen feiring, med eller uten drinks. Den varianten finner du ved å trykke her.

3. ANTREKK TIL LITEN HUND:

De siste årene har vi hatt en eller flere små hunder i livet og jeg er jo litt «ekstra» så jeg har laget små festdrakter til hundene. Høres kanskje vanskelig ut, men jeg gjorde det VELDIG enkelt!

17.Mai 2019.

På bildet ser du Kiara, min første pels-niese i sin «Hardangerbunad inspirerte festdrakt» som jeg laget til henne i 2019 i anledning 17. Mai og en konfirmasjon. Skulle ønske jeg hadde masse bilder av hvordan jeg gjorde det og hvordan den satt, men i 2019 var ikke min sosiale medier karriere begynt, så jeg tok ikke bilder av så mye den gang, skal likevel prøve å få vist og forklart en del!

Det jeg gjorde var:
– Målte opp hundene (rundt «brystkasse» og lengde på rygg)
– Gikk på min lokale Spar Kjøp / Coop Obs og kjøpte festdrakt til baby/barn.
– Brukte saks og nål/tråd, klippet opp slik at vesten ble åpen helt ned til stakken
og på minste hundene sydde jeg vesten «tettere» rundt stakken for å få det til å passe,
med nål og tråd.
– Klippet også av deler av «stakken» slik at ikke hundene skal snuble i den (klippet da av ca hele stakken bakpå festdrakten)
– Hundene har da brukt festdrakten «feil vei» med åpningen i vesten på ryggen og ryggen på brystet.
Det har fungert kjempefint og de fikk masse komplementer og spørsmål om folk kunne ta bilder.

Så anbefales 10/10 om du har jente-hund å mekke din egen «Hunde festdrakt» enkelt, for en billig penge!

SE PÅ STJERNA DAA!!

Jeg fortsetter å dele 17.Mai tips i alle mine kanaler frem til og med 16.Mai, så følg med om du vil se flere tips! Og har du et smart eller gøy tips du vil jeg skal dele, send meg det!

Suss, suss
Nathalie <3

Del innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!