Nathaliefli

BEHANDLE TERRASSEN MED MØRETYRI

Annonse for Møretyri.no

Denne sommeren hadde vi store planer om å få gjort masse med uterommet, men denne sommeren serverte jo aldri noe sommervær så det ble ikke så mye som tenkt. Men noen ting ble krysset av på listen, det viktigste var at vi endelig fikk behandlet terrassen som ble bygget for to år siden, den var begynt å gråne naturlig, og det kan være fint, men vi ønsket å beholde litt varmen i treverket, samtidig som vi ønsket oss minimalt med vedlikehold.

Etter noe research, okei ganske mye reserch, Skjegget vil helst kunne alt om .. alt, før vi tar et valg og før vi kjøper😂 – så falt valget på linolje basert terrasseolje fra Møretyri.

VALGET:

Det som var avgjørende for valget, var mengden vedlikehold, hvor mye behandlingen skal tåle og det faktum at Møretyri produkter er både norsk produsert og mindre skadelig for miljøet enn de fleste andre produkter på markedet.

I og med at møretyri terrasseolje er produsert i Norge, for norske forhold, er det utviklet for å tåle alle våre ekstreme værskifter, løv på terrassen, sopp og ikke minst snø som blir liggende. Oljen er satt sammen av tretjære, linolje og vegetabilsk terpentin, tilsatt lyssterke pigmenter og soppdreper for å motstå de norske forholdene på best mulig måte.

Og det beste av alt, det flasser ikke og man trenger bare behandle hvert 3. til 6. år 🙌🏻 Hvor digg er ikke det!!!

TØRKETID:

Den største utfordringen vår med behandlingen, var å få en finværs periode som var lang nok til at terrassen skulle tørke, føre oljen på og så tørke i et døgn. Vi fikk oljen i hus på våren, men i Bergen var det først minus grader, så regn i ukesvis. Det måtte bli slutten på Juni før vi fikk muligheten til å olje. 🙈

På våren er det anbefalt at terrassen får tørke i 2-3 uker før du behandler med olje, på sommeren 2-3 dager. Så anbefaler å ha oljen og utstyr på plass tidlig, så er du klar når finværet plutselig kommer. Leveringstiden fra Møretyri er kort, så oljen kommer på få dager.

Husk! Grønske og alger må vaskes av treverket, og fargen blir best om terrassen er vasket. Det kan du gjøre med terrassevasker, eller som oss med såpe, vann og kost. Og skuresvamp på de verste grønske-områdene.

BEHANDLING:

Så skal vi i gang med behandlingen:

Start med å være sikker på at du har alt utstyret du trenger:

  • Olje
  • Rørepinne
  • Pensel/Rulle/Pad
  • Fille
  • Vann

Oljen kan påføres med både pensel, rulle og pad. Vi kombinerte bruk av pad og pensel, for å dekke best både på terrassen og spilegjerdet.

Start med å riste kannen med olje godt, og rør i bunnen med rørepinnen. På den måten blir fargen jevn og fin. Ha en passende beholder til oljen, tilhørende utstyret du velger å bruke.

Vi gikk som sagt for pad og pensel, og med det beholder til pad og en enkel plastkopp.

Anbefaler å starte på et lite synlig sted, for å kjenne litt på mengden olje. Treverket skal mettes, men det skal ikke ligge tykt utenpå – men ikke få panikk! Blir det for mye, kan du tørke av.
Blir det for lite kan du ta på mer. 🙌🏻 Du blir fort kjent med hvor mye olje som skal til.

Behandle hele området, terrassen, gjerdet eller hva du skal olje – vær nøie, men ikke vær redd heller, en av fordelene med olje er at du kan gå over igjen der det blir nødvendig.

Vent og la det tørke vel en time, gå så over med en fille eller lignende – og tørk av all overskydds olje.

Husk! Fille og utstyr brukt med linolje baserte produkter må legges i vann eller brennes etter bruk, da linolje er selvantennelig.

Anbefalingen for absolutt beste resultat er å gjenta behandlingen innen et år, deretter skal det være vedlikeholdsfritt i 3-6 år. Men man har også muligheten til å friske opp partier med en fille med olje på om ønskelig.

Easy peasy!

Har du noen spørsmål legg igjen en kommentar under og
vil du lese mer om vårt uterom kan du klikke her!

♡ Nathalie

Del innlegg

6 kommentarer

  1. Hvordan er terrassen nå i vår, når snøen har smeltet og vinteren har «herjet» med treverket? Ser det bra ut?
    Vurderer å prøve Møretyri terrasse olje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!