Nathaliefli

HISTORIEN OM KJØKKENET

Hei finefjes!
Alle som følger med på snap ihvertfall vet at kjøkkenet skal fikses opp nå i våres.
Men i den tiden vi lever i med informasjon som kun er tilgjengelig i 24 timer, så kommer det mange spørsmål om historien om kjøkkenet vårt, men da er denne plattformen nydelig, her kan jeg få skrevet ned hele historien om hvorfor vi skifter ut mye av vårt NYE kjøkken fra høsten 2020.

Kjøkkenet har ikke holdt mål, både benkeplate og fronter kan ikke vaskes, de blir ikke rene og de ser ikke uuut! Og ja, vi har prøvd ALT. Men det er heller ikke poenget, for et kjøkken skal og bør kunne holdes rent uten at det blir en heldagsjobb med fire produkter og masse muskelkraft.

Case in point: Her er nyvasket benkeplate og fronter – heldigvis for meg synes ikke flekker på frontene særlig godt på bilder, men OM de synes i virkelige livet!
Benkeplate eventyret toppet seg da den underlimte (fra fabrikk) vasken begynte å løsne fra benkeplaten, og vasken fikk hakk og sprekk. Det bød heldigvis på reklamasjon på hele benkeplaten fra IKEA, og vi fikk muligheten til å velge en annen, mest fordi den vi har produseres og selges ikke lenger…. 🙄

Det tok oss noen turer på IKEA og noen runder med oss selv før vi valgte en benkeplate vi ville bytte til – vi har jo matt sort benk til grønt kjøkken, og ville i utgangspunktet fortsatt ha sort benkeplate til det grønne drømmekjøkkenet vårt, men det som fantes av mørke/sorte alternativer passet ikke til det vi ønsket oss, det var mønstre, priser og farger som ikke gikk med vårt ønske og vår plan.

Og siden vi allerede var klar over at IKEA Bodarp frontene våre ikke lenger var som drømmen, da de ikke er mulig (på ekte!!) å få rene, så begynte vi å se på alternative benkeplater og vurdere å gjøre noe med frontene.

Valget falt på en benkeplate vi virkelig likte, men som var i en helt annen vibe/stil enn det vi har fra før, nemlig en helt lys, speklet benkeplate. Med lovord fra flere på IKEA om at den benkeplaten ikke vil være noe vanskelig å vedlikeholde, kombinert med at vi liker den så godt, ble valget om å da endre hele kjøkkenet enklere å ta.

Vi valgte benkeplaten nederst til venstre. ;);)

Vi har hatt en lang «kamp» med IKEA om og rundt reklamasjon på både benkeplate og fronter. Vi fikk som sagt til slutt reklamere på benkeplaten, så det står nå en flunkandes ny benkeplate og vask i kjelleren. (Måtte dog betale mellomlegg fordi alt var dyrere enn i 2020, ikke helt enig med den, meen lei av kampen). Og vi har mer enn ikke gitt opp «kampen» om frontene da svaret vi får fra IKEA bare er smørbrødlister med flere vaskemidler og produkter å teste.

Derfor har det tatt oss tid å finne ut av hva og hvordan vi skal gjøre det med frontene – det føles ikke bra å skulle male «nye» fronter, om det gir mening? Enda mindre når det ikke er fronter som egner seg så bra til å males, de er laminert i flere deler, som gjør at det er hakk/kanter som skaper mange flere muligheter for flassing og riper.

Vi har ikke lyst å male et helt nytt kjøkken. For så sitte der med et slitent, ripete kjøkken om kort tid. Det vil jo ikke løse problemene med at vi ikke er glad i frontene.
Så er det også frustrerende å skulle kjøpe helt nye fronter når de gamle er under fire år gamle.

Så du skjønner det blir mye tenking, frem og tilbake og planlegging før vi klarer å bestemme oss for hva vi skal gjøre med frontene på kjøkkenet.. 😅

Følg med på sosiale medier og her inne i vår for å forhåpentligvis se «nytt» kjøkken om ikke så altfor lenge, vi gleder oss til å være i gang 🫶🏻

Din Nate <3

Del innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!