Nathaliefli

IDEER TIL HJEMMEFERIE PÅ BUDSJETT

ANNONSE // Dette innlegget inneholder rabattkoder og annonselenker.

Til tross for alle drømmene om eksotiske reisemål og eventyrlige opplevelser, er det ikke alltid budsjettet er helt enig. Derfor tenker jeg vi alle trenger noen tips for å ha en superfin hjemmeferie uten å tømme lommeboken. For det er faktisk helt og fullt mulig å ha en minneverdig og avslappende ferie uten å forlate din egen hjemby!

Med litt kreativitet, planlegging og en god dose inspirasjon kan du skape deg en uforglemmelig ferieopplevelse. Enten du ønsker å slappe av, utforske din egen by, oppleve nye ting eller tilbringe kvalitetstid med familie og venner, lover jeg alt er mulig på hjemmeferie på budsjett.

I dette innlegget vil jeg dele en rekke smarte tips og triks for å skape en minneverdig hjemmeferie uten å tømme lommeboken. Har fylt innlegget med ideer til spennende aktiviterer, gode opplevelser, avslappende stunder og mye mer.

1. TURIST FOR EN DAG I EGEN BY:

Okei, dette er kanskje det tipset som går igjen mest av alle tips i alle artikler om ferie på budsjett, men det må likevel nevnes. For det er ofte vi glemmer bort å utnytte vår egen hjemby og vårt eget nærmiljø!
Hjemmeferie er en god mulighet for å få sjekket ut det lokale fjellet, vannet eller ta en tur i byens sentrum.

Oppsøk din lokale turistforening for å få tips til hytter som kan leies rimelig, gode turområder og lignende. Det er også mange tjenester som leier ut rimelig eller gratis campingutstyr og turutstyr om du ønsker å ta opplevelsen et steg videre!

Det er også både gratis og rimelige turistattraksjoner tilgjengelig i de fleste byer, gjør en dag utav det, pakk lunsj og oppsøk en turistattrasjon du/dere ikke har tatt tid til å besøke enda, spis lunsjen der og ha en gøy foto-session!

2. CAMPING / FJELLTUR:

Vi er superheldige i Norge som har «allemannsretten» som betyr at du kan ta med deg teltet ditt og slå det opp nesten hvor du vil. Reglene er at du kan sette opp teltet hvor du vil 150 meter fra nærmeste bebodde hus/hytte. Les mer om reglene for camping i friluft hos norskfriluftsliv her.

Om du som jeg, ikke er stolt eier av telt og campingutstyr, så finnes det mange muligheter for å låne utstyr gratis. Sjekk ut BUA eller google «låne campingutstyr DIN KOMMUNE».

Her til lands finnes det også mange hundre hytter som kan lånes gratis og veldig rimelig.
Du finner mulige hytter hos Den Norske turistforening og hos Statsskog – eller på Finn.no!
Det er også flere tilgjengelige facebook grupper – søk rundt i ditt lokalmiljø!

Både turist og camping i egen by / eget nærområde kan gi deg gode opplevelser og minner for livet!


3. BRETTSPILL KVELD:

Hjemmeferie er en god tid for en god gammel brettspill kveld! Det er så mange gode brettspill der ute som kan gi deg/dere en minnerik kveld!

Inviter noen venner eller ha en spillkveld med partneren, for å gjøre det ekstra spesielt kan man tenne lys, flytte spillkvelden ut på terrassen, kle seg opp i et litt finere antrekk, starte kvelden med et bedre måltid eller hva enn man kan tenke seg, kun fantasien setter egentlig grenser!

Jeg vil anbefale noen av våre favoritter til din neste brettspill kveld:

For to:
– Micromacro serien, du finner den blant annet hos Outland her.
Lek detektiv og løs krimsaker med å finne detaljene du trenger på det store kartet.
Utrolig lettspilt, underholdende og spennende!
– Scrabble, en ekte klassiker. Du finner det hos de fleste bokhandlere og spillforhandlere,
akkurat nå finner du det på tilbud hos ark bokhandel her.
– Den forsvunne diamanten, enda en klassiker som gir nostalgisk morro!
Også tilgjengelig de fleste steder de selger spill, og husk å sjekke brukthandler!
Vi har dette spillet og det ble kjøpt på lokal bruktbutikk. Om du ikke har tid å lete så finner du det også på tilbud hos ark her.

Alle spillene nevnt over kan også spilles av flere spillere, men man kan være bare to, det er ikke alle spill som er like passende for bare to.

For flere:
– Catan, verdens mest solgte og spilte brettspill. Og vår absolutte favoritt! Hadde man ikke måtte være tre eller flere for at det skal være gøy hadde vi spilt hele tiden! Catan kan også utvides for å spilles av flere og for å fornye morroa. Sjekk din lokale bokhandler, spillforhandler eller kjør et google søk så finner du ut masse om dette spillet. Catan er også på tilbud på ark nå, det er ofte mulig å få brettspill på tilbud hos ark!
– HINT, et veldig underholdende og mer interaktivt spill. Her må man tegne, bygge, mime, synge (det er to varianter, så noe i hver!) Perfekt for en gøy kveld med gode venner eller med familien.
Du finner det hvite her, og du finner det røde her eller du kan sjekke brukthandler og finn.no.
– Ligretto, det mest underholdende og stressende jeg vet! Så gøy og så fartsfylt! Du finner det også på tilbud her.

For de minste:
– Villkatten, for om du har små og ikke har testet det så anbefales det veldig! Spilte det masse i min tid i barnehage og det er faktisk underholdende for oss større og. (Okei på runde 2578 så blir man gjerne litt lei) men de små klarer det også helt fint selv!
Det er selvfølgelig også på tilbud hos ark her.

Det finner også så utrolig mange flere spill som kan gi en minnerik kveld, hør med venner etter tips eller spør på din lokale ARK / Outland, mange av de som jobber der har erfaring med mange flere spill enn vi har!

Du finner også mange av spillene enda rimeligere på nett om du gjør et google søk, og som alltid anbefaler jeg å sjekke bruktbutikker og finn.no, det meste kan finnes brukt (og da rimeligere eller gratis!)

4. PUSLESPILL:

Kanskje hjemmeferie er en god tid for å legge et puslespill?

Visste du at det er mange fordeler med å pusle? Puslespill er mentalt stimulerende, man må tenke logisk, analysere, bruke visuelle og romlige ferdigheter og øve på problemløsning. Dette kan bidre til å forbedre kosentrasjonen, hukommelse og problemløsningsferdigheter. Det kan bidre til å forbedre visuelle ferdigheter og gjenkjenning av mønstre, det er nyttig for både store og små!

Å pusle oppfordrer til samarbeid og kommunikasjon om man gjør det sammen med andre. Samtidig som det er en flott mulighet til å tilbringe kvalitetstid med familie og venner!

I ekte ferie-ånd kan puslespill være avslappende og stressavlastende. Når du fokuserer på å plassere brikker og bygge bildet, kan det bidre til å berolig sinnet, senke stressnivået og skape en følelse av ro!

Og selvfølgelig kan puslespill være underholdning i timesvis! Når man endelig ser bildet i sin fullstendighet får man også mestringsfølelse, det er bra for å bygge selvtillit og motivasjon!

Puslespill og puslespill tilbehør får man ofte på -40% på ARK bokhandel, bruktbutikker har også mange puslespill tilgjengelig og de pleier å ha sjekket at alle brikkene er der 🤭

Oppfordrer også til å gi videre puslespill når man er ferdig med dem!

5. GAMING NIGHT:

Om brettspill og puslespill ikke er for deg, kanskje du foretrekker å spille på pc eller konsoll?
Eller kanskje du til og med aldri har forsøkt?

For oss har det blitt tradisjon å fylle deler av Juli (for hallo i Bergen regner det jo bare da uansett) med et spill eller to på playstationen. Vi har vært igjennom både en spiller, to spiller og fler spiller spill de siste årene.

6. BREAKFAST IN BED:

Når ellers på året har man tid og mulighet for å ta en god, lang frokost i sengen enn på hjemmeferie?
Om man er et par kan man avtale at den ene ordner for den andre hver sin dag, er man alene så kan man kjøpe inn noen favoritter og sette sammen en fin frokost i sengen for deg selv.

Topp det gjerne med en god bok, en serie eller lydbok i bakrunnen. Eller en god samtale over deilig frokost!

7. SPA DAY

Hjemmeferie er en ypperlig tid til å ta litt vare på deg selv, kanskje du trenger en dag på spa?
Men moderne spa senter kan være både utilgjengelige og lite budsjett vennlige. Men da kan det passe perfekt med en spa dag i ditt eget hjem!


Det finnes utallige måter å få til en rimelig, men god spa dag i eget hjem:

 • Mange spa produkter kan man faktisk mikse sammen selv! Dette tenker jeg at jeg må lage en egen guide på en dag, men kan nevne noen av mine favoritter nå.
  1. Bland en eggehvite og en spiseskje havsalt. Bruk som ansiktsskrubb, skal være bra mot oljete, fet hud og mot kviseutbrudd.
  2. Bland sammen en spiseskje olivenolje og en spiseskje sukker. Kan brukes som skrubb på hele kroppen. Olivenolje har mange fordeler for huden din, den kan hjelpe å bli kvitt bakterier og har anti inflammatoriske egenskaper. Sukkeret vil fungere eksfolierende og fjerne talg og døde hudceller.
 • På blant annet Rusta og Normal får man et utvalg av budsjett vennlige spa produkter for hele kroppen. Topp det med å tenne lys, spille avslappende musikk og slå av alle skjermer for dagen.
 • ANNONSE: Må også nevne mine favoritter i livet, nemlig KaReBeauty. I verden av hudpleie og spa produkter får du veldig god kvalitet til relativt budsjett vennlige priser. Mine favoritter til hjemme spa dag er:
  1. House of Dohwa Pudder Ansiktsrens.
  2. Verdens beste trio med wash off masker.
  3. Øyemasker / eyepads.
  4. Riskli sheetmask.

  Og du får jo alltid -10% på alt fra KaReBeauty med koden NATHALIEFLI.
  Så kanskje det blir litt ekstra budsjett vennlig.


8. KINOTUR ELLER HJEMMEKINO

En kinotur kan være en fin aktivitet på hjemmeferie. Kanskje reis til en annen kino enn den du pleier og gjør en hel dags opplevelse utav det? Eller velg en film som gir rom for å kle seg opp eller kle seg ut? Kan spare inn på budsjettet ved å ta med egen snacks fremfor å gå amok i kino kiosken, for selvom det i blant kan være halve gøyen, så er det ikke særlig budsjett vennlig i disse dager.

Alternativt kan man lage seg en skikkelig hjemmekino dag! Om det er mulig, ta tven med ut. Eller lag en skikkelig kosekrok i stuen med ekstra dyner, puter, pledd og lignende.
Kle dere opp eller ut til anledningen, eller kjør en hel dag i pysjamasen.

Om det er gjennomførbart så kan man også lage snacks eller mat til filmkvelden med tema, f.eks finnes det utallige oppskrifter på nettet for både snacks og måltider med inspirasjon fra Harry Potter universet. Eller lag en dinosaur kake til Jurassic Park filmkveld, rosa muffins til Barbie filmen, farg popcornet blått til en film som foregår til havs, velg en matrett fra Colombia til Encanto filmkveld.. Kun fantasien setter grenser!

Topp hjemmekino kvelden med egne kinobilletter. Du kan tegne eller lage selv i Canva!
Eller om du vil kan du sjekke utvalget jeg har i nettbutikken, da er det bare å printe ut!


Har du flere tips som burde vært på denne listen? Den oppdateres fortløpende, så kom med dine, kanskje de blir med!

God hjemmeferie!
Nathalie <3

Del innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!