Nathaliefli

DEN STORE «JULEGAVETIPS TIL MANNEN» GUIDEN 2023

Annonse // noen av lenkene på denne siden er affiliate lenker, de er merket med ✦.
Det vil si at det ikke koster en krone ekstra for deg å bruke de, men jeg tjener kanskje noen kroner på at du gjør det. Noe som er bare bra, for jeg hadde tenkt å dele de med deg uansett!


Hei og god ny uke!
I helgen diskuterte jeg med flere på snapchat (@nathaliefli) om at det å kjøpe gaver til mennene i vårt liv, er det vanskeligste med hele gave-shoppingen! Mannfolkene ønsker seg ofte «vet ikke», «ingenting spesielt», «du kommer på noe» og sokker. 😂

Men jeg tar utfordringen og lager den ultimate guiden med «Julegavetips til mannen 2023» for oss!
Da er mannen tenkt som alle menn i livet, for her er ihvertfall pappa og svoger like vanskelig som Skjegget selv. Så håper jeg du finner noen tips du kan bruke eller får noen gode ideer! 🥰

OBS! Innlegget oppdateres fortløpende fremover mot julen 2023 med flere kategorier og julegavetips, så følg med!

___________________________

JULEGAVETIPS TIL LIVSNYTER MANNEN:

Enten om mannen du har i tankene allerede er en livsnyter, som liker de gode tingene i livet. Eller om du ønsker mannen litt mer nyting i livet, så finnes det så mye godt og fint som kan være perfekte julegaver til mennene i ditt liv. 🫶🏻

Menn er generelt litt dårligere på å ønske seg og skaffe seg ting som gjør hverdagen og livet deiligere, så jeg tenker vi kan ha det i bakhodet i år, å gi mennene i livet vårt litt mer livsnyting til jul:

1. Boxere i bambus. Både han her hjemme og flere andre menn i livet har fått bambus boxere i livet, og nå nekter de å bruke noe annet. Bambus puster, er antibakterielt og utrolig mykt! I tillegg er det slitesterkt og mer miljøvennlig enn andre alternativer. Så det er vinn-vinn for alle og et godt gavetips til en mann du ønsker godt:
– Her finner du en rekke pakker med boxere i bambus, fra 449kr.
– Sportoutlet har digge bambusboxere til 75kr.

2. En deilig slåbrok i gode materialer som livsnyteren kan daffe rundt i hele romjulen, ha hengende på badet til etter dusjen eller ha med seg på hyttetur. For livet er digg når man kan daffe litt rundt i slåbrokken, det er vi enig om vel? 🤭
– Morgenkåpe i Bambus, 1000kr.
– Classy Slåbrok, fra 565kr.
– Lexington original, fra 1800kr.
– Myk flanell fra Arket, fra 1200kr.

3. Det er fortsatt ikke mange menn som er god på hudpleie produkter, tiltross for kløe, irritasjon og tørrhet så er det fortsatt ikke utbredt. 🤔 Men erfaringsmessig så er det lettere for at de begynner med det om de for eksempel får det i gave. Så hudpleie produkter og gode kremer er en perfekt gave til livsnyteren som ellers har det meste:
– Annonse: KaRe Beauty har satt sammen en egen pakke for menn, 1799kr.
(Få -10% med koden Nathaliefli).
– Lyko har et stort utvalg hudpleie så du kan finne det perfekte til din mann der!
– Apotek har mange gode kremer for vintertørr, irritert og kløende hud.

4. De som kan dette sier at tradisjonell barbering med høvel med utskiftbart blad og kost til påføring av midler er bedre for både hud, hår og miljø. Begge vi her hjemme bruker barberhøvel med enkelt blad og elsker det! Derfor kan jeg hjertelig anbefale tradisjonelt barberingsutstyr som julegave til livsnyter mannen:
– Introsett til tradisjonell barbering fra Barbershop, fra 749kr.
– Barberhøvel og kost sett i stål fra Lyko, 2089kr.
– Barberhøvel og kost sett i mørkt tre fra Lyko, 1409kr.

5. Den norske livsnyteren er gjerne glad i å være ute hele året og liker godt å kunne tilbringe timesvis enten med arbeid eller bålkos ute i naturen. Han her hjemme er sånn og øverst på hans ønskeliste står Røykfri bålpanne fra FCC BBQ så derfor havner dette tipset på listen, for det blir jo mer livsnyting av å sleppe røyken ute med bålpannen oog å sleppe bållukten i alt tøyet. 😂
– Den røykfrie bålpannen finner du blant annet hos Obs Bygg, 3295kr.

6. Hoka sko, det virker som hele Norge er kollektivt enig om at Hoka, det er digge sko det! 😂
Så uansett om mannen allerede har et par eller aldri har testet Hoka sko, så er det et solid julegavetips.
Gode sko generelt kan vi godt si, for gode sko gjør godt for kropp og sjel – som igjen gir mer livsnyting både i bruk og etterpå!

7. I tillegg til gode sko, så kan livsnyteren få det enda bedre ved å ha et digg fotbad tilgjengelig. Gjerne et elektrisk slik at det er en duppedings, for det liker ihvertfall han her hjemme godt. 😂 Og gir du det i gave sammen med noe digg olje, gavekort på en fotmassasje og kanskje noen gode sokker, så får du definitivt en happy mann!
– Fotbadet vi selv eier er dette fra Enklere Liv, fra 450kr.
– Tidligere har vi også sett på dette fra Clas Ohlson, 199kr.
– Alternativt kan du se på denne fotmassasjen om det passer bedre, 1799kr.

8. Massasjepistol har vært livredderen vår disse årene med oppussing og gjort livet mye lettere å nyte! Så en sånn kan vi gladelig anbefale videre:
– Modellen vi har heter «Trigger Point» og var best i test da vi fikk den, fra 2499kr.

Men det finnes et hav av alternativer, så du kan fint finne en som passer til ditt budsjett på nett,
se f.eks:
– Jula sin variant til 999kr. Denne kjøpte vi til bestefar som liker den veldig godt!
– Surplus sin variant, 999kr.
– EliteGun sin variant, 1499kr.

Bilder: Hentet fra linkede artikler over.

JULEGAVETIPS TIL PRAKTIKEREN:

Vet ikke om noen kjenner seg igjen, men jeg føler at kvinnene i livet mitt (og meg selv inkludert) har lett for å ønske seg praktiske ting som vi trenger til hus og hjem til jul, fremfor alt annet som bare er fint og gøy. Det er litt stereotypisk at mannen får leker og nye klær og kvinnsene får støvsuger, vaskefiller og brødrister. 😅 Så jeg tenker, enten om du har en praktiker mann i tankene eller om du tenker at det godt kan gå litt andre veien også – så tenker jeg at du kan tenke ut ting dere trenger hjemme, noe som mangler på kjøkkenet, noe dere trenger til badet eller noe dere har lurt på å skaffe en stund og gi noe av det til mannen!

Disse tipsene blir basert på noen ting vi selv har, trenger eller egentlig ønsker oss til hjemmet, men kanskje du kommer på noe helt annet dere trenger som du kan gi, tanken er bare å gi deg noen ideer på veien:
– En skikkelig god og fin dørmatte, både til ute og inne. Mattene fra Bohus og Heymat er mine favoritter.
– Trådløs støvsuger og robotstøvsuger. Her i huset er det Skjegget som støvsuger, så jeg vet han elsker roboten og ønsker seg en skikkelig trådløs støvsuger.
– Skikkelig god steamer, for eksempel Philips sin som ble best i test i fjor. Får mannen en sånn så kan han jo stryke skjortene sine selv også! 🤭
– Dyner og hodeputer. Enten om det er på tide å skifte de ut eller om man føler man har for varm eller kald dyne eller feil hodeputer så er dette en fin julegave å gi til mannen, blir jo en gave til begge!
Eller om en bror, kompis eller svigerfar kanskje trenger eller fortjener nytt, så er det jo en superfin gave å gi til noen. Laken også forsåvidt!
– Tørketrommel, det står øverst på min ønskeliste til huset. For strømsparing til tross, så er jeg kjempelei av å tørke sengetøy i hele stuen og det er et mareritt å ha glemt å vaske noe, hårføner er ikke så effektiv til klestørk som man skulle ønske. 😂
– Smart ovn, med wifi. For i strømsparingstider er det godt å ha muligheten til å sette ovn på strømsparing og kunne styre med app. Det må jo mannen være enig i!


JULEGAVETIPS TIL HAN SOM BARE ØNSKER SEG SOKKER:

Alle har vel en sånn mann i livet, som til enhver bursdag, jul eller anledning, bare kommer på å ønske seg sokker. 😂 Jeg forstår det til dels, for det er kjedelig å kjøpe sokker selv, så det er praktisk å ønske seg og man trenger ofte flere, da de har en tendens til å ikke leve evig dessverre..
Men det kan jo fort bli kjedelig å få eller gi sokker til enhver anledning, så da må vi tenke litt smart og morsomt! I min familie har vi tradisjon på å tenke litt morsomt, lage litt humor og morro utav gaver og de siste årene har det blitt en del morsomt med og rundt sokker til de som ønsker seg det!

Det er for eksempel veldig gøy å gi bort morsomme og gøyale dressokker:
– Det er mange gøye og fine med mønster hos HM Home, fra 59kr.
– Rusta har et stort utvalg av morsomme dressokker, 15kr.
– Hos CoolStuff kan du lage sokker med eget bilde på, så morsomt å gi bort sokker med bilde
av deg selv, et barn eller lignende! Fra 279kr.


Eller ullsokker som gir både varme og humor:
– House of Hygge sokker med tekst, fra 199kr.

Andre sokker med tekst:
– Silly Santa har et stort utvalg sokker med tekst under sålen, fra 99kr.

Kan og anbefale å bruke tid på å pakke inn sokkene på måter som skaper humor, for det gir opplevelser og minner for livet! Hos oss har vi f.eks pakket inn ting mange, mange ganger gjerne oppi pappesker eller lignende slik at det ser ut som er stor presang, og med mange lag papir og papp så tar det tid og latterkulene kommer på løpende bånd! 😂

Bilder: Hentet fra linkede artikler over.

JULEGAVETIPS TIL HOBBYKOKKEN:

Noe av det deiligste i verden er å nyte et godt måltid sammen, enda deiligere er det når man har sluppet å lage det selv. Jeg er heldig og har en hobbykokk mann i hus, og det er en hobby jeg gladelig bygger opp under!

Har du en hobbykokk mann i livet, uansett om det er partner, bror, kompis, svoger, far eller hva enn, så vil jeg oppfordre veldig til å gi ting som kan gi enda mer glede på kjøkkenet, her har jeg fått råd fra Skjegget og svigerfar, som begge er ivrige hobbykokker, til ting de har og elsker, eller ønsker seg:

 1. Victorinox kniver: De er favorittene til begge hobbykokkene mine, så derfor ble det Victorinox, men det aller viktigste er gode kniver. For det er ingen tvil om at gode kniver gjør matlagingen lettere og for min hobbykokk mann er det gått litt sport i å ta vare på knivene. Slipestål, håndvask og oljing er vanlig fredagsunderholdning for Skjegget.
  – Victorinox knivsett fra Jernia. Fra 1099kr. Jernia selger også kniver løst, så der finner du de fleste typer.
  – Victorinox Trancher sett fra KitchenTime. Fra 1200kr.
  – Victorinox slipestål fra KitchenTime. 469kr.
 2. Meater termometer: Et smart lite termometer, som er trådløst med app. Så man slepper ledningene og man slepper å stikke hodet inn i en varm ovn for å sjekke temperaturen. Dette står på ønskelisten til begge hobbykokkene og ser skikkelig smart ut!
  – Meater termometer. 1299kr. ✦
  – Meater+ termometer. 1599kr.
  (Forskjellen på de to er rekkevidde).
 3. Airfryer: Det er ingen tvil om at airfryer er blitt super populært, og jeg skjønner det så godt! Vi elsker vår og bruker den masse, til alt mulig! Ja, det er delvis en latmanns verktøy, men det er en del mat som blir bedre enn ved å steke det i panne/ovn, synes vi! Bonus at man slepper å bruke noe olje/smør også, det er jo bra for helsen!
  Vil ikke linke til noen spesifikke her, for det er et HAV av alternativer, i alle budsjettklasser og for å dekke alle mulige behov. Selv har vi erfaring med både «toppmodellen» til Philips og en enkel variant til noen hundrelapper fra Jula/Rusta og begge deler fungerer helt ypperlig. Så les deg litt opp på varianter som passer til ditt budsjett og velg ut i fra det!
 4. Morter: En god morter er alfa og omega for hobbykokken. I tillegg er det en skikkelig fin gjenstand på kjøkkenet for interiør-nerden. Det finnes et hav av ulike mortere der ute, hovedsaklig vil forskjellen være estetisk, altså design.
  – En av morterene vi har selv. Fra 157kr.
  – Instagram morteren som alle interiørkontoene har. Fra 1400kr.
  – Og enda flere mortere finner du her. Fra 157kr.
  Eller sjekk ut en av dine lokale kjøkkenbutikker, glassmagasin eller interiørbutikker!
 5. Elektrisk salt og pepperkvern: Et tips fra hobbykokkene mine, det effektiviserer visst og sparer slitne arbeidshender. Designmessig har de litt å gå på, synes jeg. Men at det er praktisk finnes det ikke tvil om!
  – Elektrisk salt og peppersett i stål. 213kr.
  – Sort elektrisk krydderkvern. 389kr.
 6. Kokebøker: Nå om dagen kan man finne et hav av oppskrifter og matretter på nett, men det er fortsatt kokebøker i de fleste norske hjem. Jeg tenker det er på grunn av den evige «hva skal vi ha til middag i dag?» greien, og det er lett å bli overveldet av mengden oppskrifter på nett. Enhver hobbykokk kan få stor glede av å få en kokebok med oppskrifter og retter de kan teste!
  Kokebøker finnes det også så utrolig mye av, men jeg nevner noen av våre favoritter:
  – Alt Asiatisk 1 & 2.
  – Den store airfryer kokeboken.
  – The Elven Cookbook, oppskrifter inspirert av J.R.R Tolkiens alver.
  – Smak, bli en vinkjenner hjemme.

Bilder: Hentet fra linkede artikler over.JULEGAVETIPS TIL KAFFE ELSKER MANNEN:

Om du har en mann i livet som er over middels glad i kaffe, så kan det være fint å gi noe som oppfordrer til lidenskapen. For de som drikker kaffe er det jo få ting som er bedre enn den deilige morgenkoppen, eller den ettermiddagskos koppen. Så her er noen julegavetips til kaffe elsker mannen:

1. Kaffekvern – om mannen skulle ønske å gjøre både smaken og opplevelsen bedre, kan kaffekvern være den perfekte gaven. Wilfa stakk av med både første og andre plassen «Best i test». Så derfor kan du gjerne sjekke ut:
– Wilfa Uniform kaffekvern WSFBS-200B (Best i test), 4199kr.
– Wilfa Svart Aroma kaffekvern CGWS130B (Anbefalt av Tek), 1199kr.
eller om det skal være en litt enklere, mer budsjettvennlig variant, så kan du sjekke ut denne snerte lille kvernen:
– Severin kaffekvern i stål, 499kr

2. Smart kopp, som holder kaffen varm, faktisk akkurat den temperaturen en ønsker! Perfekt julegave til han som har alt, elsker kaffe og duppedingser. 🤭
– Ember mug termokrus, 1499kr.

3. Morsom eller søt kaffekopp, mest for at kaffeelskeren kanskje skal tenke litt ekstra på deg når det er tid for kaffekosen? Eller bare for morro, sjarm og kjærlighet! 🫶🏻
– Tinderkopp, 149kr.
– Og du finner flere morsomme og søte kaffekopper hos CoolStuff.

4. En pen eller praktisk måleskje/kaffeskje. De fleste i livet mitt har ihvertfall bare en slik gratis plastskje du får med på kjøp av kaffe fra nærbutikken. Så en god måleskje for mer nøyaktighet – eller bare for estetikken er jo en fin julegave eller tillegg til julegaven.
Du finner fine og praktiske måleskjeer hos de fleste butikker som selger kaffeutstyr, som Kitch, Tilbords, Traktøren, Glassmagasinet, Jernia og Coop Obs f.eks.
– Eller du kan sjekke utvalget til Royal Design.

5. Pene, estetiske eller spesielle kaffekopper, krus og espressokopper. Kaffen smaker jo bedre i en skikkelig flott eller stilig kopp. Og de finnes det så mange av der ute!
Om det er mannen i ditt liv, så kan dere jo kanskje bli enig om en serie og samle på den?
Her er noen av mine favoritter:
– Manufacture Rock kaffekopp, 395kr.
– Brunt keramikk krus, fra HM Home. 99kr.
– Bitz serien.

her vil jeg også anbefale å sjekke lokale bruktbutikker, der kan man finne så mange fine, originale, unike, kule og tøffe kaffekopper og krus! Våre mest brukte kaffekopper her hjemme er alle kjøpt på bruktbutikker i Bergen og Samnanger. Det er noe ekstra koselig med kaffe fra en kopp med historie! 🤎

6. Julekaffekopper, fordi halloo det er koselig! Du finner mange fine julekopper på f.eks Europris, Rusta, Jula, Home&Cottage, HMHome, Glassmagasiner og mine favoritter i år:
– Tokyo kopp reven, fra Nille. 129kr.
– Espressokopp sett fra HM Home. 149kr.
– Porselenskrus fra HM Home, 69kr.

7. Kaffe, sjokolade, siruper og snacks. Generelt digg tilbehør til kaffekoppen. Både Jernia, Kremmerhuset, Coop Obs, Meny og lignende har varierende utvalg av sjokolade, siruper, kaffekos og tilbehør. Finn det som du tenker vil gi mannen du har i tankene glede!
Alternativt kan du sjekke ut disse:
– Kaffekapselen.no, side med masse kapsler, sirup og tilbehør til en god pris!
– Gaveeske til kaffeelskeren, 699kr.
– Baileys trøfler, 199kr.
– Monin Kaffesirup sett, 206kr.

Bilder: Hentet fra linkede artikler over.

JULEGAVETIPS TIL HAN SOM BRUKER FOR MYE TID PÅ DO:

Alle har vi en mann (eller tre) i livet, som har en tendens til å bruke evigheter på toalettet. Gjerne fem minutter før man skal gå et sted, midt i en samtale eller akkurat i det man sier «nå er det middag». 😂
Disse herrene kan fint få seg en morsom oppmerksomhet eller en praktisk gjenstand knyttet til det jeg vil kalle «toalett hobbyen» i julegave:

 1. Sudoku toalettrull, for ekstra underholdning under oppholdet. 109kr.
 2. Morsom toalettbørste. 109kr.
 3. Pop up telt med porta potty, så mannen kan ta med seg doen overalt! 995kr.
 4. Toalett golf, for dobbel hobby morro! 159kr.
 5. Eller toalett fisking, om det passer bedre. Husk at begge disse også følger med en morsom kveld og forhåpentligvis mye latter! 229kr.
 6. «Squatty Potty» krakk. Det er visstnok anbefalt av leger å bruke, så denne er jo en omsorgsfull gave. (Bonus at det visstnok skal få det til å gå fortere?😂). Fra 449kr.
 7. Toalett postere fra min egen nettbutikk, de kan du printe selv, i størrelsen du vil selv og sette i rammen du vil selv. En morsom oppmerksomhet til mannen som bruker for mye tid på do! 🤭 Fra 5kr.

Bilder: Hentet fra linkede artikler over.

Del innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!