Nathaliefli

KVINNER ER DET KULESTE JEG VET

Gratulerer med kvinnedagen kvinns! 🌹
Kvinner er uten tvil det kuleste jeg vet. Skulle ønske flere var enig, for vi fortjener mer.

Vi fortjener at kvinnehelse blir tatt på alvor, at det forskes på og opplæres om endo, pcos, overgangsalder, vaginisme og alle andre kvinnerelaterte helseutfordringer der ute. At hormoner og syklus blir tatt på alvor og igjen, snakkes om, læres om.
Vi fortjener å bli møtt med forståelse og ønske om å hjelpe når vi går til lege, ikke bare fokus på vekt og å bli gitt hormonell prevansjon (eller beskjed om å bli gravid) som løsning på ukjent helseproblematikk.

Vi fortjener et sunt og opprettholdt fødetilbud. Vi fortjener at det snakkes og opplæres mer om ivf, abort, spontanabort, svangerskapskvalme og alle utfordringene som kommer med å bære frem et barn. Vi fortjener forståelse for at ingen kommer til verden uten at en kvinne blør for det.

Vi fortjener et arbeidsliv som er mer likestilt. Vi fortjener at kvinner kan være i alle yrker uten å bli omtalt som «kvinnelege», «kvinneforsker» o.l. Vi fortjener at det blir satt mer fokus på den store mengden ulønnet arbeid kvinner gjør i hverdagen. Vi fortjener at mødre blir tatt på alvor og kan ønske seg å prioritere arbeidslivet, eller ønske seg å prioritere familie – uten å bli møtt med fordommer, og uten at det skal bli sett ned på.

Vi fortjener flere kvinner i lederposisjoner, i maktposisjoner og i offentligheten. Vi fortjener også at kvinner kan være i offentligheten uten å få mengder med hets bare for å være kvinne, baser på vekt, «pulbarhet», morsrolle eller få trusler om voldtekt.

Vi fortjener samtykkelov (NÅ).

Vi fortjener at jenter over hele verden får tilgang på skole og mulighet for å delta i arbeidslivet. Vi fortjener at barnebruder blir et begrep fra fortiden. Vi fortjener at kvinner kan velge hvordan de kler seg og ter seg helt fritt uten konsekvenser.

Vi fortjener også å feire og glede oss over kvinnene som kom før oss, banet vei og gav sitt alt for at vi vet og kan det vi vet og kan i dag.

Så i dag sier jeg gratulerer med dagen og VI FORTJENER MER.

Del innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!