Nathaliefli

QUICK FIX BAD – PRODUKTINFO

Annonse // Dette innlegget inneholder sponsede produkter og annonselenker.

For en uke! Altså tenk at på to dager denne uken så laget vi oss et helt nytt bad!
Okei, så er det ikke en fancy full renovering, bare en quick fix av badet. Men det er fortsatt vilt mye bedre enn det var og vi er så glade for å kunne starte dagen på et bad vi ikke får fnatt av å se inn på.

Helt frem til tirsdag morgen, så badet vårt sånn her ut:

Det er nok mange som har tilsvarende bad, med gode, gamle baderomsplater. Linoleumsgulv og null oppbevaring.

Badet er i tillegg to delt, så det du ikke ser i bildet er toalettrommet. Som er en liten bås for seg selv rett innenfor døren på badet. Den delen hadde ikke baderomsplater, men blomstrete tapet – som jeg malte over allerede i 2020, orket ikke leve med det fullstendige kaoset det var!

Og før du lurer, vi har ikke dusj her inne nei. Vi har et bad i kjelleren, hvor det er en dusj.
Jepp, vi må ned for å dusje og her for toalett og tannpuss. Artig!

Men så, allerede Onsdag kveld denne uken, altså kvelden på dag to av prosjekt «quick fix bad».
Så var badet blitt til dette:

Kan du tro det!? Vi kan nesten ikke tro hvor utrolig mye bedre det ble, av en enkel quick fix!
Men til saken, altså en oversikt over produktene i dette prosjektet:

Vegger:

Alle veggene har baderomsplater av den gode, gamle, skikkelig glatte typen.
Jeg hadde originalt tenkt å pusse de ned, heftegrunne med tre stjerners heftegrunn og male med tre stjerners gulvmaling. Men jeg forhørte meg litt med de som stod i malingsavdelingen på to ulike Coop Obs Bygg butikker i nærheten. For å høre om de hadde noen tips til maling av glatte baderomsplater.
Begge to tipset meg om Butinox sin Stilfullt treverk maling. Den er ekstrem heftegrunn og maling i ett, så i teorien skal det være helt perfekt for glatte flater som dette og f.eks IKEA møbler.

Jeg valgte å stole på tipsene og gikk for Butinox Stilfullt treverk. Så langt er jeg veldig fornøyd med valget! Har aldri vært borti lignende heft eller dekkevne tidligere, og det var i tillegg det rimeligste alternativet jeg fant. Så gjenstår det bare å se hvor slitesterkt det er, jeg lover å oppdatere om det etterhvert.

Veggene på badet var full av diverse kroker og knagger, noen skrudd og noen limt på veggene.
Vi fjernet alle kroker og knakker, skrapte noe lim og tok akryl i noen hull. Men siden dette er en quick fix, og alt ville være bedre enn det var før, lot vi noe lim og noen hull bare være. Om vi visste de ble dekket eller om de var kjedelige å få bort, så fikk de bare bli.

Veggene vasket jeg over med avfetting og en bomullsklut med lunktent vann. Jeg valgte å ikke pusse fordi jeg ble tipset om at det ikke skulle være nødvendig med denne malingen – og noen må jo teste for oss!

Malte alle veggene (og taket) to strøk med Butinox malingen med rulle og liten pensel. Malingen dekket godt allerede etter et strøk og var drøy i bruk. Jeg regnet ut på forhånd at jeg ville trenge nesten fire liten maling, men endte med å bruke under tre!

Gulv:

I jakten på alternativer til gulvet, lærte jeg at det går an å male linoleum. Man kan bruke gulvmaling eller epoxy – men ingen av delene er garantert å vare, da linoleum er mykt og gir etter. Så jeg slo fra meg tanken om å male det ganske fort. Flassende maling var ikke en del av håpet for fornyelsen.

Så delte @lykkeboet på Instagram at de hadde gjort en quick fix av sitt bad og brukt kontaktplast på sitt linoleumsgulv – PERFEKT! Tenkte jeg og startet søket etter kontaktplasten for oss.
Fordi dette også er nytt for meg og jeg var usikker på slitestyrke og holdbarhet, pluss vil holde budsjettet – gikk jeg for denne grantitt kontaktplasten fra Lindasdekor.

Et bråkete mønster vil gjøre det mindre sannsynlig å legge merke til et eventuelt hakk, en skjøt eller en skjønnhetsfeil i leggingen (det var litt av en jobb å legge på vårt skjeve, rare bad!). Og prisen var fin.

Langs linoleumsgulvet går det en slags «list» i noe metall, den også bare vasket jeg og malte med samme maling som veggene.

Møbel:

Baderomsmøbler og servantskap er dyre saker, så vi så fort etter andre løsninger. Så lenge møbler er en viss avstand til våtsone (åpen dusj eller badekar) så vil de fleste møbler tåle fint å brukes på et bad. Vi har ingen våtsone så vi måtte kun finne en løsning som vil tåle eventuelt litt vannsøl fra servant.

I kjelleren hadde vi stående to IKEA Metod skap på b80 x h40 som vi kjøpte brukt på Finn for mange år siden, til vaskerommet der vi bodde før. I tre år hadde de nå stått lagret i kjelleren og ventet på nytt liv, så vi fant ut at vi ville bruke dem. Andre IKEA Metod skap, altså IKEA kjøkkenskap vil også fungere like fint.

Vi hadde ikke dører til skapene, så vi kjøpte to IKEA Veddinge 40×40 dører til hvert skal. Metod skapene med 80 bredde har kun tilgjengelig en-dørs løsninger med horisontal åpning, og det ønsket jeg ikke så da ble det heller flere dører. Tilsvarende skap med 60 bredde har en-dørs løsning om det passer bedre hos deg. Tips! Veddinge er de rimeligste IKEA frontene, så de er perfekt når man uansett skal male møbelet.

For vi malte møbelet og dørene i samme farge, med samme maling som veggene. Vasket med avfetting og malte to strøk med rulle. Ingen pussing her heller, som sagt – noen må jo teste!

For å løse «vannsøl fra servanten» problemet og få litt finere overflate på baderomsmøbelet bestemte vi oss for å ha benkeplate på toppen av skapene. Vi var heldige og fikk fatt i en benkeplate helt gratis fra et byggeprosjekt som hadde fått feil eller hadde for mye – lagret søk på Finn er gull når man er ute etter noe spesielt! Men har man ikke tid og mulighet til å vente på at det skal dukke opp brukt, så har både IKEA og Coop Obs Bygg rimelige benkeplater i laminat i ulike lengder.

Servant og armatur:

Servanten vi gikk for ble faktisk kjøpt da vi trodde vi skulle renovere badet i leiligheten vi bodde i før, så den har også stått lagret i kjelleren i noen år. Det er denne bolleservanten fra Megaflis. Foreløpig godt fornøyd med den, synes den er tidløs og fin! Hadde jo planlagt å ha den på nytt-nytt bad.

Annonse//HansGrohe.
Så kom første utfordring. Med bolleservant så må man ha forhøyet servantbatteri og det var en ting vi ikke hadde liggende. Samboeren jobber innen grossit for VVS så vi har faktisk litt sånt liggende i hus. Han har tatt med seg hjem reklamasjoner, feilvarer og gamle utstillinger som ellers ville blitt kastet, fordi vi kan fort få behov for sånt i renoveringen.

Men slikt høyt servantbatteri hadde vi altså ikke og de er litt dyrere enn standard servantbatteri, så vi begynte jakten på et rimelig alternativ. Vi fant noen greit prisete alternativer på Megaflis, lagret søk på Finn og sendte mail til noen leverandører av servantbatterier for å høre om de muligens hadde noen gamle utstillinger eller feilvarer de ville selge billig (ja det kan man gjøre!). Og vi fikk faktisk et par napp!

Men i kontakten med HansGrohe hadde de et annet ønske og ville gjerne være en del av dette prosjektet, Mot markedsføring hos meg selvfølgelig – så vi endte opp med HansGrohe Talis E240. Som er samme leverandør og serie som kjøkkenarmaturet vi har. Det er vi så fornøyd med at vi følte oss veldig trygg i valget.

Vi kunne enkelt gått for alle tilgjengelige farger på servantbatteri i dette prosjektet, men vi bestemte oss for sort – fordi vi hadde allerede andre sorte detaljer, så da kunne det gå igjen på hele badet.

Annonse // Hans Grohe

Høyskap:

Så ville ren flaks det til at vi fikk mer oppbevaring på badet, som nevnt så tar samboeren med seg hjem reklamasjoner, feilvarer og lignende fra jobben sin som ellers ville blitt kastet. Rett før dette prosjektet kom han hjem med et høyskap til bad med en liten transportskade.

Vårt skap er fra a-collection, som vil si at man kun får kjøpt det gjennom rørleggere (eller andre håndverkere som har avtale med Ahlsell). Men det er veldig likt både prismessig og i design som
dette Lind skapet fra Megaflis og utvalget høyskap til bad fra IKEA.

Speil og detaljer:

Uten innhold og detaljer ble badet seende veldig sterilt og «sykehus» ut, men med detaljer på plass ble det så bra! Vi har brukt et utvalg av detaljer vi hadde fra før og noe nytt.


Det gamle vinduet med blondegardin inni (ja INNI!!!) glasset fikk seg litt vindusfolie fra Lindas dekor, for litt mindre innsyn også håpet jeg vi ikke skulle se gardinen lenger, men dessverre..

Speilet er LINDBYN fra IKEA, og hang på soverommet. Men det var ikke helt perfekt der, så det fikk flytte inn på badet.

Hyllen over benken er Hudson bildelist fra Skeidar. Den hadde vi også fra før og var perfekt å få opp her.

Knagg til håndklær er denne selvklebende knaggen fra Clas Ohlson, de har vi brukt tidligere også. Henger godt og holder seg fint!

Kurvene er fra Søstrene grene, men de er dessverre mange år gamle, så finner ikke de på nett.

Brettet på disken er valdemar pyntebrett fra Jysk, såpepumpen er også fra Jysk, men den funker ikke så vil ikke anbefale eller linke til den.

Den runde vasen i hyllen på veggen er Pastille vase fra Coee Design. (Annonselenke).

Rumpe lysestaken er Byon Nature lysestaken.(Annonselenke).

Kvinnekropp lyset er fra Milanoire.

Påskeharen er Eating Rabbit fra dbkd. (Annonselenke).

Sorte Q-tips finner du her, om du også synes det var litt gøy. (Og ikke bare ser ut som brukte fyrstikker). (Annonselenke).

Resten av tingene på hyllen, blomsterpotten og figuren på brettet er alle bruktfunn fra lokale bruktbutikker.

Alle mine håndhåndklær er fra Jysk, de har ofte tilbud på små håndklær!

Da håper og tror jeg at jeg fikk med alle produkter og at du fikk vite det du eventuelt lurte på!
Husk at du må gjerne spørre om det var noe mer du ville vite eller noe du ikke fikk vite nok om,
enten her i kommentarfeltet eller på instagramkontoen min.

Og flere innlegg rundt quick fix av bad og andre rom kommer, så følg med etter dem.

Ha en fortsatt fin lørdag og helg!
♡ Nathalie


Del innlegg

8 kommentarer

 1. Det ble kjempefint 😃
  Spesielt med blondegardin inni vinduet- det kan du sikkert selge med profitt på finn.no om noen år 🤣

 2. Så fint innlegg og masse inspirasjon🙏

  Hvordan var folien å legge på gulvet og hvordan er holdbarheten? Vurderer samme, evt de selvklebende gulvflisene, men vet ikke om jeg får det til med sånne buede oppbrettkanter vi har på gulvet vårt…

  Hva er det svarte dere har foran høyskapet?

  1. Takk! <3

   Det var litt av en jobb å legge, men forelöpig ser det ut som det skal holde seg bra! Tidligere bare brukt kontaktplast på møbler og det holdt seg fint! Skal oppdatere når vi har hatt det en stund!

   Der ligger det bare en liten plate over sluken som er der, uvesentlig for badet egentlig, bare for at vi ikke skal snuble i det :’)

 3. Takk for svar💛 Kan jeg spørre om du dyttet folien nedi «fugene» eller la den liksom flatt oppå?
  Og hadde dere rørlegger eller koblet til vask og batteri selv?

  1. Jeg kjøpte med den strykeren og kniven fra Lindasdekor, så brukte den strykeren for å få kontaktplasten godt nedi overalt!

   Vi koblet til ny vask og blandebatteri selv – det skal gå helt fint for de fleste, så lenge resten rør er i orden.

 4. Det ble så fint! Du er til stor inspirasjon. Lager fine løsninger på budsjett.
  Veldig god informasjon om hva og hvordan dere har gjort det 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!