Nathaliefli

DIY Oppussing av pinnestoler

Spisestuestoler er noe av det vanskeligste å bli klok på synes jeg. Det er så mange fine, men har erfart at det er best å kunne prøvesitte dem før kjøp. Vi liker nemlig å sitte i mange timer ved spisebordet, så de må være gode OG fine.

Så jakten pågår! Men i mellomtiden må vi ha noe å sitte på, og vi har fortsatt noen pinnestoler som jeg fikk gratis på FINN for noen år siden. Som vi har ikke brukt de så mye i huset, da de var i feil farge og ikke passer inn.

Jeg malte de sorte da vi bodde i leilighet tidligere, der hadde vi sorte vegger i stuen og derfor passet de fint inn der, men her blir de litt harde.

FORARBEID:

Som du ser har stolene blitt litt slitt, selv gulvmaling varer ikke for evig. Spesielt ikke på pinnestoler som har vært med på flyttelass, blitt brukt flittig under oppussingen (de er grei å stå på, sette ting på og som sagebord) og som har stått lagret i en krok bak en masse andre greier over lengre tid.

Jeg starter prosessen med å pusse lett over stolene med P120 papir, bare for å matte de litt ned. Vasker så stolene godt med våt fille og lar de tørke godt. Det er viktig at stolene er tørre før maling.

Deretter gikk jeg løs på dem med tre stjerners gulvmaling og pensel!

Stolene ble malt i fargen «Washed Linen» fra Jotun.
Det er samme som jeg har på veggene og på bordet. Bordet er også pusset opp.

Som tidligere nevnt, er ikke gulvmaling heller for alltid. MEN det er veldig slitesterkt og man har muligheten til å bare flikke over om det skulle komme en ripe eller to.

Det er uansett en enkel og god måte å fornye ting på – for å gi det en lengre liv i hjemmet ditt.
Og husk! Kun fantasien setter grenser for valg av farger, det finnes så mange kule varianter i alle slags farger der ute, så velg noe som passer til deg og ditt!

♡ Nathalie

Del innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!