Nathaliefli

HISTORIEN OM ET BAD (ELLER TO)

Hei finefjes!

Denne måneden har vi endelig(!!) gjort en quick fix på badet i hovedetasjen vår.
Får ofte spørsmål om valgene våre og hvorfor vi ikke har renovert badet enda.. 🙃
Så derfor tenkte jeg også det var på tide med en liten «story time» om våre baderoms prosjekter de siste årene:

For dette eventyret vi nå lever, startet i 2019. Da bodde vi i leiligheten vår på Landås i Bergen.
Der hadde vi bodd siden sommeren 2017, men siste halve året hadde vi begynt å bli rastløs og ville flytte nærmere arbeidsplassene våre og familien.

Leiligheten hadde vi pusset opp siden innflytting, da vi kjøpte den var godt utdatert den og. Bare mer i 90-talls format. Ja, og romløsningen var helt håpløs. Så vi hadde flyttet noen vegger, dører, helsparklet en god del, skiftet kjøkken, malt (noen rom opptil flere ganger!) og fornyet hele leiligheten utenom badet.

Bilder av entré i leiligheten.

Men tilbake til desember 2019, det eneste som gjenstod å gjøre noe med i leiligheten var å renovere badet. Vi hadde da levd med et lite, upraktisk, utdatert bad, uten oppbevaring og med dårlig belysning. I to og et halv år, og vært småirritert på badet hele den tiden. 🤭

Derfor var vi nå i prosessen med å få renovert det, vi var i banken for å få refinansiert lånet for å finansiere prosjektet, for bad er dyrt og vi ønsket å få det gjort hundre prosent. Det var mulig å slå et knøttlite vaskerom inn i badet og alle rør måtte fornyes (til rør i rør++). Vi visste at det å renovere badet ville øke verdien på leiligheten også. 🙌🏻

Noe som igjen ville gjøre det enklere for oss å få til drømmen om å bo i området vi ønsket oss.

Banken var med på notene, og vi var begynt å gjøre innkjøp til badet, dusjvegger, servant og prøveflis var kommet i hus. Vi gledet oss til at endelig skulle vi få et deilig bad, som gav oss en god start på dagen!

NY PLAN:

Men så en formiddag kom det en telefon fra min gode pappa: «Et perfekt hus for dere i området her ble lagt ut på Finn NÅ, har dere sett det?». Og derfra gikk det slag i slag. Vi var på privat visning samme kveld og la inn bud morgenen etter. Selger håpte nok på budkrig og lot oss vente til fellesvisning var overstått, en hel uke senere. (Den lengste uken i vårt liv!) Med å svare på budet. 🙃

Fellesvisningen kom og gikk, heldigvis knappe tolv timer senere tikket det inn en melding: «Gratulerer, dere er huseiere!». 🥳🥳

Bilde fra prospekt.

Altså, la det ikke være noen tvil – gleden stod i taket! 🤩 Vi hoppet og jublet, med familie som vitner.
Vi var nå eiere av en liten perle, med hage. Midt i området vi ønsket å bo, men ikke trodde vi skulle få bo – boligprisene i dette området er i det høyere sjiktet. Men denne perlen trengte fullstendig totalrenovering og var derfor langt under normal pris for eneboliger i området.

Prosjekt bad i leiligheten ble noenlunde skrinlagt, vi satt inn de nye dusjveggene og skiftet servantskap, belysning og satt inn ekstra oppbevaring, fordi det ble anbefalt for salg og det var allerede kjøpt inn.

Servant, detaljer og fliseprøver ble pakket med flyttelasset som skulle til det nye huset, som vi overtok under en måned etterpå. 12. Mars 2020. 👈🏻

LANDET STENGER NED:

Du skjønner kanskje hvordan dette går? For om du husker tilbake til våren 2020, så var løs prat om et rart virus i Kina blitt veldig reelt også plutselig stengte altså hele landet ned.
Samme dag som vi overtok huset vårt. 😅

Ja, og salgsprosessen av leiligheten startet bare noen dager senere..
Ingen visste helt hvordan man skulle gjøre noe på denne tiden, så vi ble anbefalt å flytte ut av leiligheten så fort som mulig. Så i stedet for å rive mesteparten av huset, og fortsette å bo i leiligheten vår i noen måneder. (Som var den originale planen.)
Så rev vi og bygget opp igjen soverommet på en uke, for å kunne flytte inn i huset og avvente salg av leiligheten.

Prosessen med å selge leiligheten, som både megler, vi og alle vi snakket med hadde trodd skulle ta en knapp uke – trakk ut i måneder. Vi var jo midt i en global pandemi!! Det kom lite eller ingen på visninger, prisen ble satt ned og vi begynte å merke presset av å sitte på to boliger, hvorav en egentlig var under renovering, men pengene til renoveringen var låst opp i den andre.
Også mistet jeg jobben. Ja, du skjønner.. 🙈

Da kalenderen viste sommer og vi hadde revet enda mer, fått oss en tv-krok og kastet to containere med gammelt gulv, trepanel og skrot – fikk vi endelig bud på leiligheten. Flere hundre tusen under takst, men et bud. Tingenes tilstand og vårt ønske om å sleppe å betale mer for en bolig vi ikke skulle bo i, gjorde at vi endte med å selge til budgiver. Budsjettet som var beregnet til bad, rør og mer av renoveringen forsvant ut døren den dagen, men vi skålte likevel i billige bobler og gledet oss over å kunne fokusere på en ting. Et hjem!

PROSESSEN:

Så, for å oppsummere litt så langt: Hovedgrunnen til at vi ikke renoverte badet med en gang da vi kjøpte huset, var en global pandemi. Altså maks uflaks sånn sett. Samtidig ser vi tilbake på det nå og tenker «så utrolig flaks vi hadde som rakk å kjøpe huset vårt før alt gikk skeis»!!

Livet skjer, sånn er det bare. Og vi er så glade for perlen vår og for at vi bodde her og hadde hendene fulle med prosjekter gjennom to lange, rare år med annerledeshet (hallo, tenk alt vi alle holdt ut med da!).
Men nå kjente vi at etter.. syv år? Med dårlige bad. Så er vi rimelig lei og ønsker oss egentlig et helt nytt bad, men siden det fortsatt ikke er mulig. For selvom ønsket er der, så er vi ikke økonomisk helt tilbake på bena etter de siste årene enda.

Så gikk vi nå for en «Quick fix» for å få oss en litt bedre start på dagen på nytt bad.
For trivsel skal ikke undervurderes. Selvom badet ikke er perfekt (altså en dusj og varmekabler hadde vært digg!) 😂 – Så er trivsels nivået vårt mye høyere etter denne quick fixen. Vi har fått et liv med bedre start på dagen på et lyst bad med god stemning.

Du finner selvfølgelig mer om quick fixen både her på nettsiden og på instagramkontoen min.

Men eventyret fortsetter det altså, vi håper fortsatt å få renovert et eller begge bad vi har – i kjelleren er det et knøttlite bad med en dusj på. Heldigvis for det, liker nemlig å dusje i blant. 🤭 Inntil videre overlever vi med det vi har.

Nathalie <3Del innlegg

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!