Nathaliefli

VEGGFARGER HOS OSS I 2023

Hei finefjes ♡
Det har blitt en del maling og små endringer hos oss i det siste. Med det kommer det mange spørsmål om hvilke veggfarger vi har i vårt hjem. Siden mitt forrige innlegg om veggfargene våre ble så godt mottatt, tenkte jeg det var på tide med et nytt og oppdatert et!

«Hvilken farge har du på veggen?»

Veggfarger stue:

Da vi flyttet inn i huset i 2020 var stuen det rommet jeg brukte lengst tid på å velge farge til, vi flyttet fra betong-blokk i asfalt jungelen på Landås i Bergen, til et grønt område med gress, trær og natur på Nesttun. Det var viktig for oss at utsiden fikk «skinne inn» og at ikke veggfargen skulle ta oppmerksomheten.

Valget falt på Jotun Washed Linen. Og den fargen har vi hatt frem til desember 2022, da var det tid for å gjøre ferdig stuen, som endelige hadde fått nye vinduer og ca. 50kg med sparkel..
Hele stuen måtte males om i denne prosessen, og da kjente vi at det var på tide med en endring!

Vi ønsket oss en lunere og varmere følelse i stuen. Derfor brukte vi lang tid (og flere hundrelapper) på malingsprøver og testing før valget falt på Jotun Varmgrå – en farge vi er kjent med fra før.
Den fargen har vi også på soverommet og vet at vi trives i den.

Ekstra bonus at Varmgrå er en farge som fremhever og forsterker andre farger, ikke forvrir dem som mange andre greige/beige farger kan gjøre.

Bilde for å illustrere veggfargen Jotun Washed Linen
Bilde av vår stue: Veggfarge Jotun Varmgrå. Veggskap er IKEA IVAR, malt i veggfarge.

Veggfarger tv-krok:

En del av vår stue er en liten tv-krok. Den oppleves litt adskilt fra resten og dermed gir meg litt mer kreativt spillerom med maling av vegger. Derfor har jeg hatt både felter på vegg i annen farge, fondvegg og nå fondvegg med former.

Da vi malte stuen før jul, var hodet mitt innstilt på at vi trengte mer farge i stuen og at det snart var jul. Så vi valgte vi å male stuekroken i Jotun Northern Mystic – og det ble en så utrolig bra base til juletreet og julepynten. Altså se her:

Bilde for å illustrere fargen Jotun Northern Mystic
Bilde fra min Instagram: Veggfarger Jotun Varmgrå og Jotun Northern Mystic.

Etter jul, nyttår og livets lengste mandag aka Januar var overstått, kjente jeg at det grønne ble for dominerende og ikke gav helt den riktige følelsen jeg ønsket meg i stuen.
Siden vi fortsatt bor oss inn kan sånt skje. Derfor valgte jeg å male om tv-kroken, denne gangen i Jotun Hipster Brown.

En lun, varm og dyp, litt «skitten» brunfarge som passet perfekt til resten av fargene, møblene og detaljene i vår stue – nå føles stuen riktig og komplett!

Bilde for å illustrere veggfargen Jotun Hipster Brown
Bilde av tv-krok: Veggfarge Jotun Hipster Brown. Tv-møbel er Bestå fra IKEA, malt i veggfargen.
Bilde for å illustrere veggfargen Jotun Hipster Brown
Bilde fra min instagram: Veggfarge Jotun Hipster Brown. Kizu lampen er kjøpt her.

Veggfarger kjøkken:

Største endringen på dette rommet siden forrige innlegg, er at endeveggen har fått
samme farge som resten. Ja og vegg over platetopp har fått fliser.

Så nå er fargen på kjøkkenet Jotun Elegant, en mørk og varm farge som vi elsker, vi hadde den også i vårt forrige hjem. Blir aldri lei!

Den komplementerer også fint til fargen på vårt IKEA Bodarp kjøkken. Det er ikke lett å finne en god veggfarge (som ikke er hvit) til store møbler med farge. Så her måtte veggfargen spille på lag med farge på kjøkkeninnredning.

Bilde av vårt grønne IKEA Bodarp kjøkken, bakveggen er malt mørk
Bilde av vårt kjøkken: Veggfarge Jotun Elegant. Kjøkken IKEA Bodarp.

Veggfarger gang:

Vårt siste, ferdige, store prosjekt er fortsatt gangen vår. Med ny trapp og endelig ferdigstilte vegger, tak og gulv. I gangen gikk vi for litt mørk og leken vibe, baserte hele planen på at et street art verk jeg eier skal være høydepunktet.

Tak og vegger er derfor malt i Jotun Elegant. Utenom veggen som møter resten av huset. Den er malt i Jotun Washed Linen, som resten av etasjen var malt i tidligere. Så spørs det om ikke jeg må male den veggen om til Jotun Varmgrå etterhvert.

Bilde for å illustrere veggfargen Jotun Elegant
Bilde av vår gang: Veggfarge Jotun Elegant. Kunstverk av M.u.M.

Veggfarger soverom:

Rommet vi renoverte først av alle, for å kunne flytte ut fra leiligheten vi bodde i og inn i huset vi nå bor i.
Det har heller ikke vært noen endringer i dette rommet siden 2020, da vi har tatt tak i resten av huset siden den gang og soverommet ikke har blitt prioritert.

Videre plan er nemlig at vi skal ha soverommet vårt i kjelleren og gjøre dette rommet om til gjesterom. Både fordi vi ønsker oss et skikkelig «master bedroom» med eget bad og garderobe – og fordi det vil være enklere med varmefordeling på vinteren og å holde soverommet kjølig på sommeren.

Men tilbake til soverommet vi har nå, det er malt i Jotun Varmgrå, både vegger og tak. Veggen bak sengen har fått et strøk kalkmaling i samme farge, for å skape litt dybde og liv i et ellers veldig nøytralt og enkelt rom.

Veggfarger bad:

Vårt gamle, utdaterte, lite funksjonelle bad som har håpet å renovere nå i tre år. Men som noe alltid setter stopper for.. Fikk seg en quick fix denne våren.


Baderomsplater ble malt, møbler skiftet ut og detaljer gjort bedre. Her ønsket jeg meg en nøytral, men varm basefarge som spilte på lag med sort og hvitt som ville gå igjen.
Valget falt på Jotun Space, som jeg har brukt en del i tidligere prosjekter.

Bilde fra vårt bad:

Fargen er en fin, nøytral base og jeg har tidligere vært veldig fornøyd med den i andre rom. Synes dog den ble et hakk for gul for min smak her inne, så det er stor fare for at det males om igjen i løpet av året.

Sånn er det å bo seg inn og pusse opp, det er ikke alltid alt går som planlagt på første forsøk.
Men det hjelper meg å høre hva veggfarger andre har i sine hjem – og hva de tenker om sine valg.
Derfor lager jeg innlegg som dette. I tilfelle det kan være til hjelp for deg!

Fremover våren skal vi jobbe videre med huset og forhåpentlivis få ferdig enda flere rom.
I kjelleren er vi godt i gang med kontor og to boder. Ja, og planleggingen av soverom, bad nummer to, vaskerom og tv-stue.

Godt jeg er glad i å male, si!

Psst! Ikke vær redd for å spørre her eller på instagram @nathaliefli om du lurer på noe.

♡ Nathalie

Del innlegg

Én kommentar

  1. Den hipster Brown fargen er nydelig 🥰 Tenker selv å ha den på soverommet både tak og vegger. Men jeg synes det er vanskelig å vite hvilken type maling jeg skal velge. Det er jo såååå mange forskjellige typer av en og samme farge. Noen tips?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!