Nathaliefli

VEGGMALING – FARGER HOS OSS 2021

God søndagskveld! Håper alle har hatt en rolig og deilig helg, med fine opplevelser eller masse hvile ♡ Endelig tid for ny temauke! Og jeg starter temauken med å svare på spørsmålene jeg får mest med tanke på veggmaling: Hvilke farge har du på den veggen? Stue: Jotun Washed Linen på alle vegger, lister og vinduer.

Jotun Varmgrå malt med kalkmaling på brannmur bak peis. Klassisk hvit i tak.

Kjøkken: Jotun Elegant på vindusveggen og foreløpig bak kjøkkenviften, men sistnevnte blir snart fliselagt.

Jotun Washed Linen på endeveggen.

Klassisk hvit i tak.

Gang: Jotun Washed Linen på to vegger – men gangen skal snart renoveres, den rakk vi ikke i første omgang, kun gipset og malt deler av den.

Jotun Krydder på en langvegg, som går innover mot stuen.

Klassisk hvit i tak.

Soverom: Jotun Varmgrå på alle vegger og i tak. Også malt vinduer og lister i samme farge. Veggen bak sengen har også fått et strøk med kalkmaling i samme farge.

Bilde fra min Instagram: Veggfarge Jotun Washed Linen. Bildelister malt i samme farge.

Videre plan: Gangen skal få Jotun Elegant på ytterdør vegg som også strekker seg med trappen ned til kjelleren. Det er også samme yttervegg som er malt med Elegant på kjøkkenet, så da blir det en helhet (i hvert fall i hodet mitt!). Baderommet skal nok flises på alle vegger, vi lurer litt på en gipsvegg som vi vurderer å male mørk.

Kjelleren blir i hovedsak malt i Washed Linen, men mulig med noe sprekt i kommende kjellerstue og kanskje noe mørkere på fremtidig gjesterom – det kommer an på hva takhøyden ender på. Baderom i kjeller blir fliselagt på alle vegger, vaskerom blir nok i Washed Linen, det blir ikke så mye vegg å leke med der uansett.

Mest sannsynlig Klassisk hvit i alle tak uansett, da vi maks ender på rundt 2.10 takhøyde i kjelleren.

Hvorfor har du valgt fargene du har valgt? Jotun Washed Linen: Da vi skulle male stue og gang, kjøpte vi 12(!!) fargeprøver som vi malte litt med rundtom på alle vegger i hele overetasjen. Vi var en del frem og tilbake i starten, men

vi visste vi ville ha en lys, men litt lun farge og jeg hadde veldig lyst på en «ikke farge» – en farge som gjør at man tenker litt «er den hvit, er den grå, er den beige, er den grønn»? Fordi jeg vil ha fokuset på den fantastiske grønne naturen på utsiden og fine, velvalgte detaljer på innsiden. I stuen er det ikke veggene som skal være hovedrollen, men elementene og koosen!

Jotun Elegant: Så enkelt som at vi hadde denne fargen flere steder i forrige hjem og vi ELSKER den! Den er ikke sort, men grå – med varm brun i. Og jeg opplevde at den fremhevet fargen på kjøkkenet slik jeg ønsket. Den er også veldig fin til eik, som var et materiale vi ønsket oss inn på kjøkkenet. Denne fargen kommer nok flere steder hos oss, den er så fin!

Jotun Krydder: Benedictehn malte kjøkkenveggen sin i denne fargen og da jeg var på besøk så falt jeg heelt for denne fargen og bestemte allerede da at denne fargen måtte inn hos oss. Den er også veldig fin opp mot Washed Linen og andre farger i interiøret vårt. Det kan dog godt være at denne fargen forsvinner når vi renoverer gangen, ikke fordi jeg ikke elsker den, men fordi vi skal endre på planløsningen og da ser jeg for meg å ha den veggen i Washed Linen.

Bilde fra min Instagram: Soverommet vårt, veggfarge Jotun Varmgrå, kalkmaling på bakvegg.

Jotun Varmgrå: Jeg er litt rar akkurat her, jeg klarer ikke når sengetøyet «krasjer» med veggfargen.. Da finner jeg ikke roen på soverommet. Jeg er så glad i å ha ulike sengetøy etter sesonger og i ulike farger i tillegg bytte ut pynteputer og pledd også i perioder. I leiligheten vi bodde før vi kjøpte huset, så malte jeg soverommet fem ganger på et og et halvt år, fordi jeg aldri fant helt roen med fargene vi valgte, kombinert med andre farger. Så da vi skulle male soverommet her, startet jakten på en farge som var litt mørkere enn den forrige vi hadde (Jotun Antikkgrå) som ville harmonere med mange ulike farger. Jotun Varmgrå er en farge som står fint til både varme og kalde farger, ulike nyanser og som harmonerer med både sengetøy og detaljer; uansett hvilke jeg velger. I tillegg er Jotun Varmgrå sånn at den endrer seg litt etter fargene som kommer til og lyset, så derfor vil det gå lengre tid før jeg går lei av fargen. Alltid lurt å gå for farger man kan leve med en god stund, så slepper man å male på nytt igjen (note to seelf!)

Klassisk hvit: Kun fordi jeg ønsket samme hvitfarge i alle tak i hele huset, som ville da stå til alle fargene. Ble også tipset av maleren som sparklet hos oss, at klassisk hvit er det som er basen til mange takmalinger; Og derfor ofte på tilbud. Nais

Viktig å huske at farger kan opptre ulike, på ulike steder! Mange følgere har spurt hvilken farge jeg har i stuen, og når jeg svarer «Washed Linen» så sier de: «Nei, det kan det ikke være, jeg har jo det i stuen og den er ikke lik».

Men det som er viktig å huske er at enkelte farger vil endre seg veldig etter hvor den males. Lys, skygger og hva som er i omgivelsene vil ha effekt på hvordan fargen oppleves. Bare her hos oss oppleves Jotun Washed Linen som flere ulike farger av både oss og gjester: I stuen ved tv-stuen og mot gangen oppleves den lysere og mer grå/kald. I resten av stuen mot kjøkkenet og på kjøkkenet oppleves den som at den inneholder en del grønn. Noen dager, i noen typer lys blir den også helt beige på samme veggene. I yttergangen oppleves den enten som hvit eller som beige, alt etter hvem som ser på den.

Tips! Når du skal teste en farge med fargeprøver, mal en liten flekk på flere vegger som er i ulike lys, så du får sett fargen i flere lys og i flere soner!

Washed Linen hos meg:


Washed Linen hos 
@melissakraa:Samme farge, to ulike stuer og lys! Så ikke baser ditt fargevalg på bilder av andre hjem, skaff fargeprøver og maleprøver slik at du kan se hvordan fargen blir hos deg! 
Har du gått på noen farge-blemmerter? 

♡ Nathalie

Del innlegg

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på nyhetsbrevet og få denne pdfen gratis på epost!